StoryEditor

Milanović pozvao na zajedništvo oko statusa Hrvata u BiH

Piše D  /  18.06.2021., 10:06h

Predsjednik je u prigodnom obraćanju pozvao na zajedništvo oko ključnih stvari, istaknuvši da je  to u određenoj mjeri danas status Hrvata u BiH.

"Njihova domovina je BiH onako kako je zacrtana prije 26 godina jednim međunarodnim ugovorom kojega je Hrvatska potpisnica i kojega će se u dobroj vjeri pridržavati", rekao je Milanović.

Naglasio je i velike šanse da se Hrvatsku danas pozicionira među najnaprednije države Europe, "tamo gdje nikada nije bila, ali gdje joj je mjesto".

Osvrnuo se i na povijest istaknuvši da je hrvatska nacija bila san čija je realizacija ovisila o "malo dobrih, pravih ljudi" koji su se oko te ideje okupili u određenom povijesnom trenutku.

Hrvatska matica iseljenika je institucija koja predstavlja "čvrst i siguran most s domovinom" za oko 3,5 milijuna Hrvata i njihovih potomaka diljem svijeta, rečeno je na svečanoj akademiji na kojoj su uz Milanovića, sudjelovali i  izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Zdravka Bušić, izaslanik premijera Zvonko Milas, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, te mnogi uvaženi gosti iz svijeta politike, kulture i izvan granica Hrvatske.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:23