StoryEditor

Milanović pozdravio izjave Konakovića i Radončića koji su protiv preglasavanja Hrvata

Piše D  /  13.07.2021., 07:07h

“Nije pošteno da članovi druge etničke skupine biraju člana Predsjedništva drugoj skupini. To nije pošteno i ispravno”, rekao je Milanović nakon susreta s čelništvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održanom u utorak u Ljubuškom.

Ponovio je kako se preko “preglasavanja Hrvata ne može prijeći, te da se to pretvorilo u zlostavljanje”. 

Milanović je pak Željka Komšića, sadašnjeg člana Predsjedništva BiH izabranog bošnjačkim glasovima, nazvao ‘lažnjakom’.  Ocijenio je ohrabrujućim što je nekoliko bošnjačkih političara poput Fahrudina Radončića i Elmedina Konakovića izjavilo da nije pošteno da Bošnjaci biraju “hrvatskog člana Predsjedništva BiH”. 

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović izrazio je zahvalnost Milanoviću i vlastima u Hrvatskoj što podupiru inicijativu o izmjenama Izbornog zakona.

“Naša domovina je BiH u kojoj želimo živjeti kao jednakopravan narod predstavljen kroz legitimne predstavnike gdje je to ustav odredio. Vjerujem da u 2021. moramo izmijeniti Izborni zakon. U tome nam uvelike pomaže inicijativa koja stiže iz Republike Hrvatske”, rekao je Čović.

I on je pozdravio istupe bošnjačkih političara koji su se “usprotivili preglasavanju Hrvata”. 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović se tijekom dana u Mostaru susreo s gradonačelnikom Mariom Kordićem te održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru. Trodnevni posjet BiH završava sutra posjetom Livnu i Tomislavgradu, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:37