StoryEditor

Milanović ponovno žestoko napao Plenkovića

Piše D  /  13.05.2021., 01:05h

"Ja ne hodam samo po SDP-ovim gradovima, hodao sam i po HDZ-ovim. Idem tamo gdje me zovu. Hajdemo pričati o tome kako se Vlada upliće u izbor Vrhovnog suda, oni se nikako ne smiju uplićati u taj izbor. To je svijest jednog čovjeka koji je odrastao u komunizmu i zato se to radi. HDZ bi mogao poslati priopćenje, iako bi i to neke stvari govorilo. On je profesoricu Đurđević prikazivao nepismenom i neukom, ali to je Plenkovićev način funkcioniranja. Plenković je krkao bozu, a ja sam pio pivo i viski, a on je kremšnite krkao. Ja sam sam, a oni su rulja. Ja ne mogu nikoga ušutkati kako kaže Milan Stojadinović. HDZ angažira kriminalce u prljavoj kampanji protiv mene. Oni se autodiskvalificiraju na taj način. Vlada se uplela u proces u kojem nema mjesta. Kod njih vlada panika, to je pristup boksača koji lamata rukama", rekao je Milanović.

Milanović je rekao kako je program Zlate Đurđević pretenciozan: "Ona ne može bogzna što napraviti po pitanju pravosuđa. To je simboličko mjesto i neće biti previše promjena u pravosuđu". 

"Ne smeta me što me nema u MORH-ovim priopćenjima za medije. Ja se ne bavim s takvim glupostima, nisam iz HDZ-a", rekao je. 

Milanović je ponovno napadao Plenkovića: "Hrvatske bolnice rasturaju skandali, to je sramota. Veledrogerije, meni se to nikad nije dogodilo. To je jedna teška situacija, sve je to pokvario Plenković i njegova ekipa".

Komentirao je i odluku o nabavi borbenih aviona.

"Nemam ništa protiv sazivanja Vijeća za obranu. Neka Stojadinović sazove tu sjednicu, njemu bi doduše bilo lakše odlučiti o tome sa svojim pajdašima iz HDZ-a. Samo čovječe donesi više odluku, samo stvaraju probleme. Mi smo krenuli o proceduru usred korona krize. Znali smo da u početku nećemo imati nikakve troškove. Kakav je to strah od čovjeka koji je oslobođen vojnog roka zbog anemije", odgovorio je. 

Bocnuo je i Miroslava Škoru.

"Ja se kao mladić nisam nalazio u omladinskim klubovima, neki u Osijeku jesu pjevali i svirali s gitarama u omladinskim klubovima, a danas su među vodećim hrvatskim političarima". 

Novinari su ga pitali i za sukob Izraela i Palestinaca.

"Moji sinovi mi postavljaju pitanje o tome kako je Vladimir Putin navodno veliki neprijatelj, a neki tiranski režimi su američki saveznici. Zašto moramo podržavati jednog Navaljnija koji je zapravo grubi nacionalist. Američka vanjska politika i svi ti ratovi nam postavljaju moralne dileme", istaknuo je.

Opet se vratio i na temu Vrhovnog suda.

"Tko je Gordan Jandroković da govori kako će ići treći poziv. On je stranački nametnut čovjek, on je jedna dodvorica i nasilnik bez mišića", rekao je, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:10