StoryEditor
‘BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN‘

Milanović, Plenković i Jandroković uputili čestitke za Ramazanski bajram

Piše hina  /  21.04.2023., 09:50h

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je čestitku hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti povodom proslave Ramazanskog bajrama.

"Nakon mjeseca posta i poniznosti u kojemu se pokazuje snaga vjere, naše sugrađanke i sugrađani islamske vjeroispovijesti slave Ramazanski bajram. Čestitam vam od srca taj veliki blagdan žrtve i odricanja uz želju da vam donese radosne i mirne trenutke vjerskog i obiteljskog zajedništva.

Kao i u obitelji, svim ljudima potrebno je uzajamno poštivanje i unutar zajednice u kojoj žive, a najbolji način da ga postignemo prijateljski je razgovor i razmjena mišljenja. Samo tako moguće je graditi tolerantno i solidarno društvo u kojemu ćemo se međusobno razumjeti i skupa razvijati odnose na dobrobit naše zajedničke Domovine.

Bajram šerif mubarek olsun!", poručio je Milanović. 

Čestitku je uputio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, i to predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Vrijeme pripreme za ovaj veliki blagdan proteklo je u odricanju, postu, molitvi i pomaganju svima kojima je pomoć potrebna. Zato vam svima želim da ovogodišnju proslavu Ramazanskog Bajrama provedete u radosnom i spokojnom obiteljskom okruženju.

Ponosni smo na već tradicionalno dobre odnose s predstavnicima islamske zajednice, koji su važna sastavnica hrvatskog društva i takve ćemo odnose nastaviti njegovati ubuduće.

Uime Vlade i osobno, od srca Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj čestitam Ramazanski Bajram. Bajram Šerif Mubarek Olsun!‘‘.

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Ramazanskog bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu efendiji Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti:

"U povodu blagdana Ramazanskog bajrama, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Tijekom mjeseca Ramazana vjernici su kroz post, molitvu i djela milosrđa bili osobito snažno usredotočeni na introspekciju i duhovni rast. Neka svakom od njih blagdan Ramazanskog bajrama donese obilatu nagradu za sva prikazana odricanja.

Potičući na veću otvorenost bližnjemu, blagdansko vrijeme snažno podsjeća i kako svaki pojedinac može doprinijeti izgradnji društva s više empatije, uključivosti, međusobnog razumijevanja i uvažavanja različitosti. Svjedoci smo kako tim društvenim nastojanjima islamska zajednica u Hrvatskoj kontinuirano daje osobito snažan obol.

Stoga još jednom, o blagdanu Ramazanskog bajrama, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj želim iskreni blagoslov obiteljskog zajedništva, radosti, ljubavi i mira".

Dnevnik.ba

10. srpanj 2024 00:03