Article_Top_970x250

Milanović: Plenković i ja nismo isti ekosistem. On je nilski konj, papa lopoče. Ja sam orao, sokol...

obraćanje medijima

Milanović: Plenković i ja nismo isti ekosistem. On je nilski konj, papa lopoče. Ja sam orao, sokol...

ožu 31, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću u 9 sati. Nešto kasnije stao je pred novinare te ponovno komentirao premijera Plenkovića, Pupovca te izbor predsjednika Vrhovnog suda.

- Odbijeno je zajedničko polaganje vijenca iz epidemioloških razloga. Vjerojatno da međedi ne pokupe koronu na otvorenom prostoru. Nije sabotirao mene, sabotirao je Hrvatsku. Protokol ima svog smisla, nisam ljubitelj, ali ima smisla, rekao je Milanović.

-Svatko od nas ima komplekse prema nekome, ali baš prema njemu? Mi nismo isti ekosistem, on je nilski konj, papa lopoče, ali ima svoju narav. Ja sam orao, sokol. Ti znaš na čemu si, barem nisam strvinar. Ja sam orao, sokol, znaš na čemu si… Njegovi jataci me nazivaju Mussolinijem i Staljinom”, komentirao je, pa dodao:

Miloradu Pupovcu je poručio da se kukavički skriva iza srpstva.

- Htio sam da ovo prođe, da krenemo čistiti tu smrdljivu ribetinu. Razgovarao sam s pet ljudi. Jedna osoba je bila u dilemi, četvero zainteresirano, moj izbor je bila gospođa Đurđević. Razgovarao sam s ljudima koji nisu potkupljivi, koji nisu HDZ-ovi, koji nisu SDP-ov, rekao je.

Kaže da mu Plenković nije bacio rukavicu, već 'gangrenoznu kost'.

Komentirao je odluku DSV-a, koji je suspendirao osječke suce zbog druženja sa Zdravkom Mamićem.

- Auuu. Ma ajdee…, rekao je Milanović.

- U DSV-u znam tri osobe. Jedan je bio tajnik Đure Brodarca. Drugi je matematičar Bauk, nije završio pravo ali je kognitivno puno ispred njega, kaže.

Komentirao je i to da je Pupovac kažnjen od strane Povjerenstva za sukob interesa.

- Nešto u Pupovčevu obranu. Pogriješio je ništa, nije prijavio neku šljivu, krušku. Ispričavam mu se, ta kuća ne vrijedi toliko puno, to sam provjerio”, rekao je Milanović.

Na pitanje je li ranije rekao da je Pupovac čovjek bez mrlje, kazao je da i on sam priča gluposti.

- Moguće da ja pričam gluposti, da je Pupovac bez mrlje. Kakve mrlje? Mogao me tako citirati da sam rekao dobar dan. To da sam rekao da je Pupovac bez mrlje, ispričat ću se ljudima jer sam to rekao. Nije. On izvodi istu fintu 30 godina. Račan je bio sretan što ne radi s njim. On sad govori da sam rekao da je prljav jer je Srbin. Može li niže? Prije nisam tako govorio jer sam trpio. Meni Pupovac nije trebao. Ja sam mu aktom dobro volje predao vladin ured za obnovu, rekao je Milanović.

- Imamo ljude koji predstavljaju manjine, Pupovac to nije. Imate Radina, imate Kajtazija, za njih glasaju, kazao je.

- Ja sam bez manjina imao 81 zastupnika. Ljudi su osuđeni u Osijeku zbog kupovanja glasova. Zbog konverzija Srba i Roma u Mađare da može dobiti izbore. To je bio predsjednik Bandićevog kluba, Jankovich. Novcem Orbana, rekao je predsjednik.

- Kajtazi je dobio sve glasove Roma. Kad bi Pupovac dobio 100.000 glasova Srba, ja bih bio kuš. Hrvatski Srbi glasaju za mene i to već 15 godina. Ja tu nisam donio revoluciju, ali to je kontinuitet. Plenković može po potrebi kupiti još dva tri suverenacista. Kad je u pitanju Pupovac koji se nameće kao autoritet, koji hrvatskog predsjednika uspoređuje s Musolinijem. Ej braco. Deseci tisuća Hrvata iz Dalmacije su 1941. išli u rat i ginuli zbog Musolinija. To su opasne stvari, rekao je Milanović.

- Meni nije trebao partner kad sam bio premijer. To je bio akt dobre volje, rekao je Milanović o svojoj vladi.

- Bio sam korektan. Mislio sam da se isplati uložiti. Ne isplati se. Krivo je. Ja bih na njegovom mjestu razmišljao o penziji. Ne zasluženoj, ali dobroj, kazao.

Milanović je rekao kako nije bio u kontaktu s Mostom.

- Mi se razlikujemo, oni imaju svoju priču, rekao je Milanović.

Otkrio je da je poruke koje je poslao Pupovcu poslao još nekim osobama.

- Inače poruke ne pišem puno, mailove ne šaljem godinama. Facebook koristim, ali prije ovog nisam mjesec i pol dana. Nisam Trump da u haiku ludilu tipkam cijelu noć. Vidite, s Pupovcem i Plenkovićem se ne možete ovako zezati, rekao je Milanović kroz smijeh.

Dnevnik.ba