StoryEditor
HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović: Od ovog trenutka Majke Srebrenice su za mene politička organizacija, SDA im piše priopćenja

Piše desk  /  11.11.2022., 11:18h

Milanović: Od ovog trenutka Majke Srebrenice su za mene politička organizacija, priopćenja im piše SDA

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragoIzreživoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni „123. brigade HV“. Komentirao je brojne teme, uz ostalo i raspravu s pokretom Majke Srebrenice.

O Majkama Srebrenice, koje su hrvatskog predsjednika nazvale fašistom, rekao je: "Ono priopćenje je moralna katastrofa. Od ovog trenutka to je za mene politička organizacija, a nikako netko prema kome bih trebao imati rezervu kada govorim o njima."

Podsjetio je zatim da se predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović hvalio pred kamerama da oni stoje iza priopćenja Majki Srebrenica.

"Tko je to pisao iz SDA je rekao dobru stvar. Dakle, ja sam fašist koji to suspreže u sebi već 20 godina, a zapravo sam demokrat. To što sam ja fašist u ovoj fazi mog djelovanja nije utuživo jer ja tako ne djelujem. Odlazio sam u Srebrenicu, borio sam se za prava svih manjina, pa i bošnjačke, iako su njihova prava ovdje na visokoj razini, neusporedivo veća nego ona hrvatskog naroda u BiH, koji tamo nije manjina. I onda napišu da ja glumim demokrata, ali da sam fašist. Okej, recimo da sam fašist, ali ja glumim demokrata. Moje mjere i ponašanje su demokratski, ali kritičan sam prema svim bitangama i onima koji dopuštaju da ih bitange manipuliraju na ovakav način", kazao je.

Osvrnuo se i na uništeni spomenik u Kupresu.

"Bio sam na tom spomeniku slučajno prije 10 dana, to je netko razbio zato što je pored ceste, na pustopoljini. Baš me zanima tko je razbio, nekako mi se čini da nisu Srbi, s kojima se tamo ratovalo btw. To je kukavički čin, u sred noći, na visoravni. Kukavički, bijedno, mržnja, slabost, jad", kazao je Milanović, dodajući da će Hrvatska učiniti sve da nađe počinitelje. "Neka strepe, neka se znoje, stići će ih ruka pravde", poručio je predsjednik.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 10:20