StoryEditor
hrvatski predsjednik

Milanović o padu letjelice: "Istraga je gotova, sazovite presicu da vidimo nastavak priče, novu epizodu Dinastije"

Piše desk  /  31.03.2022., 13:46h
Kod spomen obilježja Josipu Joviću, prvoj žrtvi u Domovinskom ratu, u četvrtak na Plitvicama čitanjem prigodne povijesnice i polaganjem vijenaca predsjednik Republike Zoran Milanović i izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade te braniteljskih udruga obilježili su 31. obljetnicu oružane akcije.

Predsjednik je komentirao zbivanja u Ukrajini.

"Putina nisam nikad komentirao. Ni prije ni sad. Za mene postoji Rusija kao vrlo opasna država, s kojom treba drukčije. To se neće promijeniti odlaskom Putina, na njegovo mjesto može doći neki general, e onda tek ne znaš s kim imaš posla. Ali to je država sa 6000 nuklearnih bojnih glava, razornim oružjem i drugom vrstom političke kulture. Od Rusije ne očekujem ništa, to nije degradacije Rusije, to naprosto ni drugi nego četvrti svijet. Imam očekivanja od saveznika, prije svega SAD-a, ne Velike Britanije i Njemačke, to je moja familija u širem smislu. Rusija nije, ona je napala Ukrajinu", rekao je Milanović, pišu 24sata.

"U svakom ratu ima zločina, sigurno ima i u ovom, ali nema zvjerstava kao u našem. Ne dao Bog da se dogodi. Gdje god se netko brani grčevito kao Ukrajinci, jedini način da ga slomiš konvencionalnim oružjem, a to je teško. Nagledat ćemo se još užasa", dodaje.

Pad letjelice u Zagrebu

Predsjednik je upitan je li gotova istraga oko pada letjelice u Zagrebu.

"Evo, to pitajte ministra. Ja više nemam interesa ni vremena vraćati se na gluposti i nezakonite stvari koje je taj čovjek napravio. Ovo je recimo jedna glupost kada je povukao i premijera koji je sam za to kriv da priča o nečemu što nije utvrđeno. Istraga je bila gotova prije osam dana, ajde sad sazovite tiskovnu konferenciju da vidimo nastavak priče, nove epizode Dinastije, da vidimo je li to stvarno bio eksploziv ili je netko traumatizirao hrvatske ljude", odgovorio je.

Komentirao je i paket mjera za smanjenje udara nakon poskupljenja energenata.

"Gledajte, neke stvari su opravdane, o tome sam govorio i prije. Napravio bih neke stvari isto, a neke ćemo morati naprosto pričekati da prođe rat. Tu nema naprosto sreće. Od ovoga će koristi imati Kina i Amerika, Europa neće. Energenti će rasti, Rusi neće odustati preko noći zbog toga što su mu uveli neke sankcije, to se nikad ne postiže. To sam rekao prije mjesec dana. Volio bih da ih sankcije zaustave, da ih odšlepaju natrag u Rusiju, to se neće dogoditi", zaključio je.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:07