StoryEditor
hrvatski predsjednik

Milanović o Kolindinoj izjavi: "Moskva se još trese od tvog trčanja u mokroj majici"

Piše desk  /  14.09.2023., 08:46h

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović reagovao je na intervju bivše predsjednice ove zemlje Kolinde Grabar-Kitarović u kojem je navela kako se Putin umiješao u predsjedničke izbore koje je ona izgubila.

Kako je navela bivša predsjednica, Rusija se umiješala u izbore u kojima je ona izgubila od Milanovića.

Istakla je da je najveći spor Hrvatske s Rusijom bio vezan za LNG terminal i sugerirala je da je to možda bio razlog za hibridne akcije tijekom izborne kampanje, što je utjecalo na rezultat izbora 2020. godine.

Njene izjave komentirao je i Milanović koji je rekao kako se bivša predsjednica na ovaj način želi "oprati" od odnosa s Putinom koji joj je bio blizak.

"Te fotografije gdje valjaš Putinu one majice, gdje trčiš u mokroj majici po Lužnjikiju... Moskva se još uvijek trese od toga. To kompromitira i onda sad to treba izbrisati, ali nemoj to mojim nosom brisati. Razumijem da se želiš oprati od nekih stvari, ali nemoj prljati nas. Ne znam koji je razlog, pitajte nju. Ili ću je ja pitati jer je opet na popisu delegacije za New York, opet sam to potpisao. Idemo za dva dana na zasjedanje Opće skupštine UN-a i opet se ugurala tamo, rekao je Milanović.

Također, rekao je kako ga cijela priča podsjeća na album grupe Clash.

"Prva asocijacija mi je bila drugi album grupe Clash "Give ‘Em Enough Rope", pa onda tri točke pa će se sami objesiti. Znači, dajte im dovoljno špage, štrika, pa će se već sami objesiti. Taj drugi dio ne piše, ali riječ je o staroj engleskoj uzrečici i poznatom albumu. Ostao bih na tome", poručio je predsjednik Hrvatske.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 09:54