StoryEditor
predsjednik republike hrvatske

Milanović: Nisam pred Dodikom negirao genocid. Jelena Trivić je deset puta gora od njega, nema tko joj nije dao novac

Piše desk  /  28.10.2022., 13:47h

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti u Gospiću.

Na presici se dotaknuo i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, za kojeg je rekao da se usprotivio tužbi koju su bošnjački lideri htjeli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta. 

"Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Jandroković, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali, kao da je ćuko. I sad su ga pokušali pokrasti na izborima, to je grozno. Dodik je srpski patriot, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Jelena Trivić – pa nema tko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika", rekao je.

"Milorad Dodik ne da nije na daljinskom Vučića niti je protiv njega, nego je divlje neovisan. Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovjek je pobijedio s 30.000 glasova na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda nad Josipovićem na 2 milijuna glasova, uključujući dijasporu", rekao je. 

Kaže da HDZ nikada neće dovesti u red izborne jedinice.

"Kažu da bi to unijelo svađalački ton. Bolje krasti nego se svađati", zaključio je Milanović.

Istaknuo je kako nije točna izjava Milorada Dodika da je negirao genocid u Srebrenici. 

"To nisam nikad rekao. I potpuno je nebitno što sam rekao za nekim stolom. Sud je presudio da je to genocid. S time treba biti delikatan, to je odluka jednog suda, ništa više od toga. Postoje puno veći zločini u povijesti po trajanju, magnitudi... Treba biti oprezan s vrstama etiketiranja. Kao što se nama dio Srba lijepi etiketu za Jasenovac. To što je jedna grupa sudaca ocijenila događaj iz srpnja 1995. kao genocid, ja to primam na znanje. Kakve veze Dodik, a posebno ja, imamo sa Srebrenicom? Nikakve - kaže.  

Dnevnik.ba

01. lipanj 2023 02:41