StoryEditor

Milanović: "Nisam ja inicirao aferu Janaf, želite me pitati jesam li lopov?"

Piše D  /  14.10.2020., 09:10h

Milanović je negirao ga je inicirao aferu Janaf tvrdeći da je samo otvorio raspravu o nelogičnostima. 

"Mjere traju godinu dana, što je van svake pameti. Tražim odgovor na pitanje kako mediji imaju sve podatke, a mogla im je dati samo jedna institucija", rekao je i dodao kako je to mogla biti institucija koja je vodila istragu, odnosno policija ili USKOK. 

"Policija nema interes da to radi. Institucije imaju metodu rada koja je mimo zakona i neprihvatljiva. Ako je istraga tajna, onda ne možeš kao jedna strana u postupku... Nagledao sam se svega i svačega i rekao sam da je sad stvarno dosta. Meni je to s one strane amaterskog", tvrdi, a Bolković ga pita želi li nešto prikriti.

"Dugim riječima, pitate me jesam li lopov?", uzvraća Milanović protupitanjem.

Bolković tvrdi da ga je to pitao jer postoji takva interpretacija, a slične je izjave imao i premijer Andrej Plenković. 

"On je svašta rekao, rekao je i da se trebam stabilizirati. Rekao je i da sam očito bolestan od bjesnoće pa možda da njega to pitate, a ne mene", poručuje Milanović. 

O klubu Dragana Kovačevića u kojeg je zalazio tvrdi: "To je mjesto u vlasništvu jedne pravne osobe u kojem su se mnoga društva nalazila pa tako i moje društvo, ako se može nazvati društvom".

"Načelnik glavnog stožera je došao tamo jer sam mu ja rekao da dođe. To je bio teren za normalne ljude. Mislim da nitko u tom trenutku nije imao razloga posumnjati u bilo što", objasnio je i dodao:

"Tamo sam bio nekoliko puta i uvijek u istom društvu. Nisam kartao, tamo se ništa ne toči, to nije restoran. U tome nitko ne vidi ozbiljan problem, posebno ne pravobraniteljica za ravnopravnost spolova". 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:36