StoryEditor
novi detalji

Milanović nije dolazio do granice, njegova pratnja ušla u BiH pa se vratila, spominje se i atentat

Piše desk  /  19.12.2021., 13:41h
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović otkazao je današnji dolazak u Novu Bilu na obljetnicu Bijeloga puta.

Službeni razlog otkazivanja puta su sigurnosni razlozi o kojima je predsjednika obavijestila i Sigurnosno-obavještajna agencija Hrvatske, ali sadržaj tih izvješća za sada nije dostupan javnosti.

Ravnatelj Granične politicje BiH ističe kako Milanović nije dolazio niti na hrvatsku niti na bosanskohercegovačku stranu granice.

“Milanovićeva prethodnica (pratnja koja prati VIP osobe iz inozemstva koje dolaze u posjet BiH) je ušla u BiH jutros na graničnom prijelazu Gradiška. Zadržali su se oko sat vremena i potom napustili BiH nakon što im je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela rečeno kako je posjet otkazan. Pojašnjenja radi, kada štićene osobe dolaze u BiH, za sigurnost tih osoba je zadužena Direkcija za koordinaciju policijskih poslova dok Granična policija obavlja svoj dio posla. Potvrđeno mi je kako Milanović nije dolazio niti do hrvatske niti do bh. strane granice”,  rekao je za Bild.ba ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

U javnosti se spekulira mogući razlog otkazivanja Milanovićevog posjeta. Izvor iz Obavještajno-sigurnosne agencije je rekao Bildu “kako je u igri bilo nešto veliko”. U javnosti se spekulira čak i kako se spremao atentat na hrvatskog predsjednika s obzirom na to da se po društvenim mrežama pisalo da “Milanovića treba dočekati onako kako je Vučić dočekan u Srebrenici”.

Milanović je namjeravao nazočiti obilježavanju 28. obljetnice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:01