Article_Top_970x250

Milanović napao Plenkovića: "Mi imamo premijera koji ništa ne zna...Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa"

afera janaf

Milanović napao Plenkovića: "Mi imamo premijera koji ništa ne zna...Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa"

ruj 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: N1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ponovno je danas u Pazinu komentirao najnovije informacije o aferi Janaf. Tvrdi i dalje da premijer mora znati za istragu.

"Ranko Ostojić ne govori točne stvari. Ne mogu reći da laže. Ono što je važno je da premijer mora znati. Gdje piše da ne smije znati? Ja kažem da mora znati. Mi imamo premijera koji ništa ne zna... Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa", kaže Milanović.

"On mora znati. Ja mu vjerujem da će s tim informacijama, koje su teške, raspolagati odgovorno", dodao je.

"Tko tako ne misli? Ivo Josipović? On je bivši predsjednik. Ne slažu se s tim ljudi koji se vide dalje od ZKP-a, brinem se za studente prava'', kaže Milanović.

"Neovisnost DORH-a znači da nema utjecaja na njihove procedure. Tko vodi državu? Policajci sa bubama? Još 10 mjeseci se zavlačila istraga... Nemojte mi prodavati to pod struku. To je taktički protokol.. Sve je potpuno jasno. Premijeru još jedan pozdrav. Vidim da se igra riječima i govori o bjesnoći. Očito mu je pao šećer nakon onog hakla na Jarunu. Neka mu netko da kocku šećera", rekao je, između ostalog, Milanović.

Zapitao se kako on uopće može raditi pritisak na sud. ''Čime ja to mogu raditi? Novcem? Vojskom? Jedino mogu raditi pritisak na zdrav razum. Taj će pritisak biti neizdrživ'', najavio je.

Komentirao je opet i optužbe protiv Dragana Kovačevića. "Kovačević? Ako je dio ovoga istina - čovjek je na to mjesto došao političkim dogovorom, a onda je počeo izvlačiti novac", rekao je.

Komentirajući ministre koji su odlazili u Kovačevićev Klub i u vrijeme lockdowna rekao je da treba pitati Plenkovića gdje je on bio za vrijeme lockdowna. ''Što mislite da je on išao doma moliti Očenaš'', poručio je. Na pitanje je li on u Klubu morao ostaviti mobitel odgovorio je: ''Molim?!? Meni da netko uzme mobitel, pa ne bih ga ostavio ni u Bijeloj Kući. Ma je, da, bio je jednorog ondje i tri reptila'', poručio je Milanović, prenosi Jutarnji.hr.

Dnevnik.ba