StoryEditor
hrvatski predsjednik

Milanović napao Plenkovića: "Kao što bespogovorno klima glavom u Briselu tako klima glavom i pred bankama"

Piše desk  /  26.03.2024., 14:56h

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u utorak na facebooku video u kojem kaže da u Hrvatskoj imamo inflaciju pohlepe, a država instrumente kojima to može obuzdati, no premijer Andrej Plenković nije učinio ništa kako se ne bi zamjerio stranim trgovačkim lancima i bankama.

"U Hrvatskoj imamo inflaciju pohlepe! To je strateški hrvatski problem kojemu se vlast u Hrvatskoj mora posvetiti", poručio je Milanović u objavi na svom facebook profilu.

Plenkovića proziva da nije učinio ništa da tome stane na kraj, "jer da bi tome stali na kraj treba se malo zamjeriti stranim trgovačkim lancima i bankama, ne puno - malo".

"Ali kao što bespogovorno klima glavom u Briselu tako klima glavom pred bankama", ustvrdio je predsjednik uz poruku da se tome mora stati na kraj.

 "Država ima instrumente kojima može obuzdati inflaciju pohlepe i financijsko haračenje hrvatskih ljudi. Ako to ne napravimo, bojim se i zamisliti kako bi Hrvatska izgledala nakon 12 godina vlasti Plenkovića i HDZ-a", ustvrdio je Milanović.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 03:36