StoryEditor

Milanović: "Kolinda je jugonostalgičar, Hajduk je bio Titov klub..."

Piše D  /  02.11.2019., 05:11h

Predsjednički kandidat SDP-a za predsjednika RH Zoran Milanović u subotu je ocijenio kako premijer Hrvatske Andrej Plenković vodi nervozni rat na osobnoj razini sa sindikatima te da je aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jugonostalgičar jer često govori o SFRJ.

"Fućka se meni za Jugoslaviju, očito je predsjednica Republike Hrvatske najveći jugonostalgičar jer ne prestaje pričati o toj Jugoslaviji. Kako je bilo - bilo je, ali nemojmo lagati. Bilo je tako da se preživjelo i sada se živi, i mnogi koji su tada bili slizani s vlašću, prvenstveno u HDZ-u, danas glumataju da nisu imali taj život ili da nisu živjeli u tom vremenu. Ja sam prema tom vremenu bio indiferentan," rekao je  Milanović novinarima u Splitu.

Komentirajući nedavnu izjavu predsjednice RH da su nogometni klubovi "Dinamo" i "Hajduk" bili hrvatski klubovi, ali ne i Rijeka kojoj je zamjerila bliskost s beogradskim "Partizanom" i  "Crvenom zvezdom",  Milanović je rekao da je to uvredljivo.

"Dođeš i izvrijeđaš jednu cijelu sredinu, izmišljaš tamo nekakve stvari o tom nogometnom klubu za koji su navijali i mnogi iz moje obitelji jer su iz Rijeke, sa Sušaka", rekao je Milanović. Tumačeći svoju raniju izjavu kako je "‘Hajduk‘ bio omiljeni Titov klub" rekao je kako ne vidi zašto bi zbog takve izjave trebao imati problema u izbornoj kampanji te da nije razmišljao o glasovima ni u Splitu ni u Rijeci.

"Hajduk je hrvatski klub. Hajduk je isto tako i klub koji je imao petokraku u grbu, koji je igrao s petokrakom na prsima, dakle, mogao si se nabosti na nju - to je ružno izgledalo, ali tako je bilo - neka to ljudi znaju", rekao je Milanović, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 21:56