StoryEditor
hrvatski predsjednik

Milanović: "Izbori su završeni i posao hrvatske izvršne vlasti naprosto zastaje. Jer, ovo je vaša kuća..."

Piše desk  /  03.12.2022., 18:08h

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović danas je u Čitluku redom hrvatskog trolista odlikovao Jedinicu posebnih namjena „Gavran 2“ za osobne zasluge njenih pripadnika u Domovinskom ratu, a povodom 29. godišnjice osnivanja te Jedinice.

Tom prilikom se osvrnuo i na protekle Opće izbore u BiH. Milanović je kazao da su oni završeni i da će „sada predstavnici hrvatskog naroda sami odlučiti s kim će i kako će“.

-I tu po meni moj posao i posao hrvatske izvršne vlasti naprosto zastaje. Jer, ovo je vaša kuća i to su stvari vašeg intimnog prostora. Naš zadatak je da vi iz ovog materijala koji ste sada izborili na demokratskim izborima, iz ovog sukna, tkanja možete tkati, a naš posao je samo da taj magazin ne bude prazan, da imate od čega tkati -rekao je on.

Poručio je kako se ne treba iživljavati na slabijima, jer, kako to izgleda, vidjelo se na primjeru hrvatskog naroda u BiH.

-Vidjelo se kada se brojniji u političkom prostoru nameće malobrojnijem i to pokušava prikriti i zaogrnuti nekakvim visokim idealima i vrijednostima - iznio je Milanović.

Također, izrazio je želju da Hrvati u BiH ostanu i zadrže se tu.

- Bez obzira na našu i vašu brojnost, mi ostajemo, mi ne nestajemo. Mi smo ovdje i želimo normalan zdrav suživot sa svojim susjedima partnerima bili to Srbi ili Bošnjaci. U pravilu to je to, trećeg nema - naglasio je Milanović.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 23:45