StoryEditor

Milanović i Plenković zbog migracija sazivaju Vijeće za nacionalnu sigurnost

Piše D  /  02.03.2020., 06:03h

"Sazvat ćemo Vijeće za nacionalnu sigurnost ovih dana, radi svih odluka koje potencijalno treba donijeti, možda potpuno nepotrebno jer tko zna što će se događati", rekao je Milanović u austrijskom gradu Željeznom u kojem se sastao s predstavnicima gradišćanskih Hrvata. 

"Moja procjena je da neće biti ničeg sličnom onom iz 2015. godine, ali moramo biti pripravni", naglasio je predsjednik, referirajući se na migrantsku krizu iz te godine, prenosi Hina.

Turska vlast krajem prošlog tjedna objavila je da otvara put migrantima prema Europi, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak je poručio kako se ta odluka neće promijeniti.

Govoreći o eventualnom angažmanu hrvatske vojske na granici, istaknuo je da se ta odluka mora donijeti zajednički između njega i premijera, pa dodao da je zakon po tom pitanju "vrlo nedorečen". 

"Uopće ne postoje pravila o postupcima vojske i zapovjednom lancu. Vojska ne može u takvoj situaciji biti pod komandom policije", rekao je Milanović i dodao kako mu je premijer telefonskim putem kazao da on i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uskoro putuju u Grčku. 

Hrvatski predsjednik boravi u jednodnevnom posjetu Austriji. Ranije se sastao s austrijskim kolegom Alexanderom Von der Bellenom, te je posjetio Hrvatski centar u Beču.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:52