StoryEditor

Milanović i Plenković se opet svađaju preko medija, ovo je sažetak cijele priče

Piše D  /  29.07.2020., 07:07h

Sve je počelo sinoć kada je Milanović komentirao izjavu Plenkovića da reciklira stvari oko neustavnosti Nacionalnog stožera.

"Plenkovićevu izjavu da je to reciklaža doživljavam kao kompliment. Sutra ćemo nositi recikliranu robu, dakle to je vrsta osviještenosti. Da, mi živimo u vremenu reciklaže, a posebno ako nekome treba deset puta ponavljati najočitije stvari", kazao je Milanović nakon svečane sjednice općinskog vijeća Vele Luke, prenosi Index.

Nije dugo trebalo čekati na Plenkovićev odgovor.

Plenković: Milanoviću je dosadno

Plenković je jutros rekao kako mu se čini da je "predsjedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno", osvrnuvši se time na njegove opetovane komentare da je Nacionalni stožer civilne zaštite neustavan te da je sabor iznad Stožera, a "Stožer je u stvari ništa".

"Meni se čini da je njemu malo dosadno. Mislim da mu je strašno dosadno, jer toliko grintati i inzistirati na stvarima koje smo ovdje apsolvirali, nema drugog objašnjenja", kazao je Plenković u kratkoj izjavi novinarima dolazeći na sjednicu sabora.

Na Milanovićevu tvrdnju da se boji sabora da mu se miješa u posao, Plenković je rekao kako mu se čini da je "on tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti pa mu je strašno politički dosadno".

I Milanovićevo mišljenje da je "Stožer u stvari ništa" popratio je istim komentarom: "Dosadno mu je."

A onda se opet javio Milanović.

Milanović: Davno sam prošao kroz što Plenković prolazi, možda ga to frustrira

U Rijeci je Milanović kazao kako Plenković "nije kritizirao njega, nego funkciju".

"Koliko razumijem hrvatski, rekao je da je to sudbina posla, nije moja krivnja, no činjenica je, bilo mi dosadno ili ne, tko piše takve poruke na Twitteru, da se jako dosađuje", rekao je predsjednik.

Istaknuo je da uloga Stožera postaje farsa "gdje se pod krinkom struke pogoduje sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajdaša, to se da promijeniti u saboru".

"Ne mogu reći da se on dosađuje, no ljudi koji šalju tvitove su čudni. Pet puta smo razgovarali o tome, posljednji put kada je bio kod mene za mandat", rekao je.

"Ponavljam, bit ću grintavac, davno sam prošao stvari kroz koje on prolazi, možda ga to frustrira. Moramo voditi računa da sabor pokriva sve stvari koje zadiru u ljudska prava, ovo nije proglašenje ratnog stanja, mi živimo u izvanrednom stanju koje nije na odgovarajući pravni i politički način sankcionirano", rekao je Milanović.

Misteriozni tvit i odgovor iz vlade

O misterioznom tvitu koji spominje Milanović naposljetku se oglasila i vlada.

"S obzirom na brojne medijske upite ‘na koji to kasnonoćni tvit misli predsjednik Republike‘, pregledali smo premijerove tvitove u proteklom razdoblju kako bi provjerili je li tvitano išta u kasnonoćne sate usmjereno protiv predsjednika Republike. Jedino što nakon tog pregleda možemo zaključiti je da predsjednik Republike ili laže ili halucinira", kažu iz Banskih dvora.

Sasvim sigurno se jako puno dosađuje na funkciji pa izmišlja, dodaje se.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:14