Knin, 1.04.2022. - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 15. obljetnice ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ mlHINA -
StoryEditor
sarajevo potkrada hrvate

Milanović: HVO je spasio BiH, neka Bakir vrati odlikovanje koje je Izetbegoviću uručio Tuđman ako je Hrvatska zločinac

Piše DESK  /  04.04.2022., 12:06h
Nikakvo bombardiranje NATO-a nije slomilo Ratka Mladića već dolazak hrvatskog oklopa i nekoliko stotina profesionalaca pred Banjaluku. Tek onda se mogla postorjiti Armija BiH. To su gole činjenice, rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović "čestitao" je građanima Srbije na izbornim rezultatima kroz smijeh, naglasivši kako se "Srbija mora odlučiti gdje je i na kojoj strani". Osvrnuo se i na Bosnu i Hercegovinu poručivši kako "BiH ne bi opstala da joj Hrvatska nije pomogla". 

"Nikakvo NATO bombardiranje nije slomilo Ratka Mladića već dolazak  hrvatskog oklopa i nekoliko stotina profesionalca pred Banjaluku. Tek onda se mogla postrojiti Armija BiH", naveo je, prenosi N1.

Kazao je kako Zapad, posebno Njemačka ili Švedska “nemaju što stali izaslanike Bundestaga koji su porijeklom iz Sarajeva da 'objektivno' izvještavaju".

“To neka ostave narodima BiH i zainteresiranim susjedima. Hrvatska nema oružje da bi bilo šta napravila u BiH, a BiH nema dva metka da ispali. Nema opasnosti od rata, ali ima opasnosti od bijede. Ima se manje vremena. Nitko nema paklene planove za BiH iz dva razloga: 1. nitko nema dva metka i dvije cijevi, a 2.  zato što se ne usude. Što vrijeme više odmiče to su institucionalni izgledi za dogovor manji. A s tim određene političke snage sarajevske čaršije računaju. Kada u Europskom vijeću oko teksta vezano globalni kompas, jedna novotarija EU kojima se brzo zaboravi ime, ali moćno zvuče. Kada uđe odredba o konstitutivnim narodima u to, onda zavlada očaj u dijelu krugova u Sarajevu. Oni ne žele uništiti Hrvate, samo ih žele pokrasti”, rekao je.

Potom je govori o dolasku u Mostar na obilježavanje godišnjice HVO-a i poručio kako BiH “ne bi opstala da nije bilo Hrvatske”.

“HVO je spasio BiH, Alija Izetbegović je dobio najviše veleredove iz ruku Franje Tuđmana. Neka ga njegov sin vrati ako je Hrvatska zločinac koji ide dijeliti BiH. Hrvatska je bila u misiji spašavanja i sebe i BiH i povukla se odmah. I to se više nikada neće dogoditi. Nikakvo bombardiranje NATO-a nije slomilo Ratka Mladića već dolazak hrvatskog oklopa i nekoliko stotina profesionalaca pred Banjaluku. Tek onda se mogla postorjiti Armija BiH. To su gole činjenice. I tada uz američku ne toliku pomoć, povukli se. Možda je to bolje. To je cijena koju je Hrvatska platila da bi SDA bila na vlasti”, poručio je Milanović.

Dnevnik.ba

27. studeni 2022 20:46