Article_Top_970x250

Milanović: HRT je postao obiteljsko politički kombinat koji servisira HDZ

hrvatski predsjednik

Milanović: HRT je postao obiteljsko politički kombinat koji servisira HDZ

svibnja 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Hrvatsku radioteleviziju nazvao je 'kombinatom s Prisavlja', a ravnateljima HRT-a poručio je da se ne boje.

Predsjednik Zoran Milanović odgovorio je u četvrtak Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) nakon što ga je prozvala zbog njegovog današnjeg istupa prema novinarima HRT-a u Splitu, te je ustvrdio da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ.

HRT je ranije u četvrtak najoštrije osudila istup predsjednika Milanovića koji je u Splitu optužio novinare HRT-a da su prevaranti i državna sramota, a ubrzo je uslijedila Milanovićeva reakcija putem Facebooka, prenosi Hina.

"Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa", napisao je Milanović.

Upitao je pritom - koju to on moć ima, osim javne riječi kojom ukazuje "da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića?"

"Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani 'ravnatelji' koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali", napisao je na Facebooku predsjednik Milanović.

Hrvatsku radioteleviziju nazvao je 'kombinatom s Prisavlja', a ravnateljima HRT-a poručio je da se ne boje.

"Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima", naveo je predsjednik Milanović.

Predsjednik Republike Zoran Milanović je danas u Splitu u izjavi novinarima komentirao jučerašnje gostovanje aspirantice za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlate Đurđević, koju je urednik HTV-ove emisije Otvoreno, prema Milanovićevim riječima, prevario jer je u emisiju pozvao osobu koja nije kandidat za tu poziciju te je otvoreni kritičar Đurđević.

"Priušteno joj je to da je u emisiju ubacio, protivno dogovoru, četvrtu osobu koja nije s javnog poziva, nego je njezin kolega s (Pravnog) fakulteta s kojim nije u dobrim odnosima, to je lopovluk", poručio je Milanović u Splitu.

HRT je, osuđujući Milanovićev istup ocijenio kako je to neprimjeren govor predsjednika RH u javnom prostoru i napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa.

Izrazili su zabrinutost zbog predsjednikovog "otvorenog aludiranja" da će HRT i njegovi zaposlenici doživjeti sudbinu nekadašnjeg Vjesnika, procijenivši da je to "izravna prijetnja javnom medijskom servisu i njegovim zaposlenicima".

Dnevnik.ba