StoryEditor
o netemama

Milanović: Govoriti o predsjedničkim izborima je igra, Hrvatska se raspada od korupcije, uhićeno je pola Vlade...

Piše fena  /  08.03.2023., 17:50h

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas nije htio opširnije govoriti o mogućim kandidatima za predsjedničke izbore u Hrvatskoj, istaknuvši kako se zemlja raspada od korupcije, uhićeno je pola Vlade, premijer najavljuje "staljinističke" zakone, a priča se o "netemama" jer su predsjednički izbori tek pola godine nakon parlamentarnih.

"Sada govoriti o predsjedničkim izborima je igra, ali vidim da već postoje određene kombinacije. Nadam se da će biti hrabriša koji će biti spremni biti kandidati SDP-a. Ta kandidatura bi od Majke Tereze napravila propalicu", rekao je Milanović dodavši kako njegova kandidatura ovisi o nizu stvari.

Ponovno se osvrnuo na najavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića izmjena zakona zbog curenja informacija iz istraga, upitavši koji je smisao tajnosti postupka.

"Koji je smisao toga da državni odvjetnik ide na televiziju, komunicira s medijima javno ili tajno, i da istovremeno ima neograničenu mogućnost progona ljudi bez ikakve odgovornosti. Tko je to smislio? Jesu li to svete krave", rekao je.

Kada se dovodi u pitanje sistem tajnosti, dodao je, njime svi manipuliraju, "a onda bi Plenković hapsio".

Na kraju će nastradati novinari, ocijenio je i ponovio da će pomilovati osuđene ako ta "bruka od zakona" do kraja njegova mandata stupi na snagu. 

Govoreći o novom Vladinom paketu mjera, Milanović je ustvrdio kako ni zadnji paket mjera nije pomogao građanima. 

"Pomoći će im tek kad se inflacija suzbije, a to više nije u našim rukama, na to Hrvatska nema apsolutno nikakav utjecaj, kao ni na najveći dio svoje makroekonomske politike, o monetarnoj da ne govorim", naveo je.

Odgovarajući na pitanje u povodu Dana žena, Milanović je ocijenio da on nije bio na čelu SDP-a 10 godina "u Saboru uopće ne bi bilo žena", ustvrdivši kako je napravio što je mogao.

Upitan jesu li žene u Saboru onda samo kvota, odgovorio je kako je "to s kvotama dosta nezgodna stvar".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 22:34