Article_Top_970x250

Milanović: Glasnogovornik HDZ-a je ratni huškač i šovinist koji piše pamflete protiv mene

BURNA REAKCIJA NA 'AFERU JANAF'

Milanović: Glasnogovornik HDZ-a je ratni huškač i šovinist koji piše pamflete protiv mene

tra 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika Proštinskoj buni.

Milanović se na početku obraćanja medijima osvrnuo na pitanje antifašizma.

"Ne možemo reći da su komunizam i fašizam baš isti. Komunizam je bio ekstremizam nade, uostalom Istru su priključili Hrvatskoj partizani", komentirao je. 

Predsjednik Milanović komentirao je i stanje u zdravstvu.

"Reformu zdravstva treba nastaviti tamo gdje smo mi stali kad sam ja bio premijer. Dugovi u zdravstvu moraju biti na minimum. Moja Vlada je imala neusporedivo teže uvjete zaduživanja i bolje smo upravljali financijama zdravstva", rekao je. 

"Zoran Mamić će biti u problemu ako prekrši zakon, a koliko ja znam on ne krši zakone odlaksom u BiH. Ne vidim onda problem u tome ako nije prekršio zakon", komentirao je i odlazak bivšeg trenera Dinama u BiH.

Milanović se obrušio i na HDZ.

"Glasnogovornik HDZ-a je čovjek koji je huškao na srpske zarobljenike 90-ih i sad piše nekakve pamflete protiv mene. Neću govoriti o njegovim nedjelima, ali su Novosti pisali nedavno o njemu. Nek gospodin Plenković i Pupovac čitaju što tu piše i nek riješe taj problem. Taj ratnohuškač i šovinist od zanata radi štetu Plenkoviću. Netko pokušava plasirati tezu da ja imam nešto s JANAF-om, recite što ja imam s gospodinom Kovačevićem?", rekao je Milanović. 

Komentirao i navodni slovenski 'nonpaper'.

"Janez Janša je imao blagonaklone stavove o Hrvatskoj, iako je znao svašta. On je recimo podržavao ulazak Hrvatske u Schengen, što je zdravorazumski za Slovenije. Ne znam je li on autor ovog papira, ali svakome treba poručiti da se makne od Bosne i Hercegovine. Ne vjerujem da je došao iz Ljubljane. Doduše moglo bi se reći da ovo odgovara ekipi iz Sarajeva. Bosnu i Hercegovinu ne treba dijeliti, treba samo dati prava Hrvatima koja im po pravu pripadaju", rekao je, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba