StoryEditor

Milanović dobio potporu jedne hrvatske stranke iz BiH za novi mandat

Piše D  /  13.07.2021., 12:07h

Iako su izbori tek za tri i pol godine te se još ne nazire tko bi se uopće mogao kandidirati i hoće li Milanović biti ponovno kandidat, HSS i Mario Karamatić podršku već sada daju Milanoviću, piše Bild.ba.

“Ako se kandidira ponovno, ima našu stopostotnu potporu, ako ne, Bože moj, to je njegovo pravo”, kaže Karamatić za Bild.ba i dodaje:

“To sam predsjedniku rekao u ponedjeljak večer na radnoj večeri u Ljubuškom prilikom sastanka sa šefovima stranaka Hrvatskog narodnog sabora”, kaže.

Karamatić dodaje i kako je Milanović tu vrstu potpore apsolutno zaslužio jer je utkao “trajan temelj” u spomen na Hrvatsko vijeće obrane a kao “prioritetni problem” gleda na situaciju bh. Hrvata.

“Milanović je prvi predsjednik Republike Hrvatske koji je odlučno podupro HVO čiji sam i sam bio pripadnik. To je nešto što je normalno i što bi nama trebalo biti normalno, međutim, prije njega to nitko nije učinio. Milanović je zadao pošitvanje HVO-a u Hrvatskoj i to je sada postao trajan temelj”, govori Karamatić.

Dodaje kako “Mesića ne vrijedi ni komentirati”, a “Kolinda je kalkulirala od HOS-a i ekstremne desnice do Majki Srebrenice”.

“Josipović je bio preoprezan, a čak ni Tuđman to nije učinio ni u samom jeku rata niti nakon njega. Osim odlikovanja HVO-a, Milanović je kao prioritetni problem svog trenutnog političkog djelovanja postavio status Hrvata u BiH”, govori nam Karamatić.

Dodaje i kako se u HSS-u nadaju ponvnoj Milanovićevoj kandidaturi.

“HSS mu je na tome iznimno zahvalan te predsjednik ima našu otvorenu potporu za iduće predsjedničke izbore ako na njih odluči ići. Mi u HSS-u, a vjerujem i većina Hrvata u BiH, se nadamo da će to i učinit”, zaključio je Karamatić, piše Bild.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:19