Article_Top_970x250

Milanović: Cico i ja znali smo se sresti na trčanju, radi njega sam odlazio na utakmice

PREDSJEDNIK RH O SMRTI LEGENDE

Milanović: Cico i ja znali smo se sresti na trčanju, radi njega sam odlazio na utakmice

ožu 01, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Igor Kralj/Pixsell

'Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države'.

Predsjednik Republike Zoran Milanović (54) na Facebooku se prisjetio legendarnog nogometaša i trenera Zlatka Kranjčara, koji je preminuo u ponedjeljak u 65. godini.

Napisao je kako ga je gledao 1980-ih, za vrijeme slavnih dana u Dinamu, te da ga je znao susretati u dubini maksimirske šume.

Predsjednikovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Umro je Cico Kranjčar. Odlazi još jedan izbornik velike hrvatske nogometne reprezentacije. Nije na nama da sudimo kada je pravo vrijeme, odnosno kada je prerano, ali Cico je imao samo 65 godina.

Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara, daleke ‘74., na našem školskom igralištu, pokrivenom crvenim ciglenim lešom. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države.

Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa. I u Kutiju šibica, na tada veličanstveni malonogometni turnir, kada je, te 1981., Cico predvodio legendarnu ‘Contru’.

Prije desetak godina znali smo se mimoići u dubini Maksimirske šume, za nedjeljnog prijepodnevnog trčanja. Bio je tada u vrlo zrelim godinama i djelovao mi je i dalje sportski. Iskreno mi je žao. Izražavam sućut obitelji."

Dnevnik.ba