StoryEditor
hrvatski predsjednik

Milanović će Badnjak provesti s hrvatskim vojnicima na Kosovu

Piše Hina  /  06.12.2021., 13:08h
Predsjednik Republike Zoran Milanović službeno će posjetiti Republiku Kosovo uoči Božića te provesti Badnjak s pripadnicima Hrvatske vojske raspoređene u sklopu NATO-ove operacije KFOR, priopćeno je u ponedjeljak iz njegova ureda.

U službeni posjet Prištini 23. i 24. prosinca, Milanović odlazi na poziv predsjednice Republike Kosovo Vjose Osmani-Sadriu s kojom će održati sastanak "tête-à-tête". Hrvatski predsjednik sudjelovat će i na sastanku izaslanstava dviju država te se sastati s premijerom Albinom Kurtijem, navodi Ured predsjednika.

Drugog dana boravka na Kosovu predsjednik Republike posjetit će hrvatske vojnike u sastavku KFOR-a s kojima će provesti Badnjak. 

Na Kosovu je 36. hrvatski kontingent, u kojemu je 141 pripadnik HV-a.

Predsjednik Milanović ispratio ih je 22. studenoga 2021. kada su pripadnici Hrvatske vojske otputovali u šestomjesečnu rotaciju na Kosovo.

Posjet Kosovu bit će prigoda da se predsjednik Milanović osobno ponovno susretne i razgovara s hrvatskim vojnicima koji će se u blagdansko vrijeme nalaziti daleko od svojih obitelji, piše Ured predsjednika u priopćenju.

Planiran je i Milanovićev sastanak sa zapovjednikom NATO-ove operacije KFOR  general-bojnikom Ferencom Kajarijem, dodaje se u tekstu. 

Raspored službenog putovanja uključuje i Janjevo, mjesto u kojem žive većinom Hrvati gdje će Milanović razgovarati s don Matom Palićem, hrvatskim svećenikom i župnikom u Janjevu te s pripadnicima hrvatske manjine o uvjetima života na Kosovu.

Dnevnik.ba

28. svibanj 2022 05:56