StoryEditor
italija

Milano zbog suše gasi fontane

Piše hina  /  25.06.2022., 17:30h

Zbog neprestane suše na sjeveru Italije gradsko područje Milana želi ugasiti neke od svojih fontana, piše njemačka agencija dpa.

Gradonačelnik Milana Beppe Sala je na Facebooku u subotu napisao da se gašenje neće odnositi na fontane koje sadrže biljke i životinje. Male fontane na pločnicima, na kojima teče voda za piće, također će nastaviti raditi zbog nadolazećeg toplinskog vala. Međutim, grad više neće zalijevati zelene površine.

Sala je također pozvao građane da smanje potrošnju vode u svojim kućanstvima i predložio da klimatske uređaje ne postavljaju na temperaturu nižu od 26 stupnjeva Celzijevih radi uštede energije. Lokali bi u tu svrhu trebali svoja vrata držati zatvorenima.

Pokrajinski predsjednik Lombardije, gdje se nalazi Milano, već je najavio izvanredno stanje u petak zbog suše. Milano je sada počeo slijediti preporuke. Sala nije rekao kada će mjere stupiti na snagu.

Italija se već neko vrijeme suočava s visokim ljetnim temperaturama i s jako malo kiše. Najdulja talijanska rijeka Po je na nekim mjestima presušila.

Dnevnik.ba

24. studeni 2022 20:32