Article_Top_970x250

Mikulić odgovorio na Bajrovićev "pakleni plan": Ako se bošnjačka hegemonija nastavi, izlaz je u našoj Herceg Bosni

ako se majorizacija nastavi

Mikulić odgovorio na Bajrovićev "pakleni plan": Ako se bošnjačka hegemonija nastavi, izlaz je u našoj Herceg Bosni

ruj 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Martin Mikulić, predsjednik HSPF

Predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma Martin Mikulić na jednostavan je način odgovorio Reufu Bajroviću, neformalnom glasnogovorniku velikobošnjačke političke struje u BiH, na izneseni plan o načinu pretvaranja Hrvata u nacionalnu manjinu u BiH.

Naime, Bajrović je prije nekoliko dana objavio na Twitteru bošnjačku viziju istiskivanja Hrvata iz tijela vlasti u BiH.

Tako se ovim "paklenim planom namjerava u razdoblju od 2022. do 2026. godine ponovno Hrvatima nametnuti Željka Komšića u Predsjedništvo, nametnuti bošnjačkom političkom voljom 6 od ukupno 17 izaslanika u Klubu Hrvata u Domu naroda FBiH, uspostaviti potom Vladu FBiH bez  legitimno izabranih političkih predstavnika Hrvata,  preuzeti sve državne tvrtke od Hrvata. Planira se i masovna registracija birača u RS i jedna lista (poput nekadašnje koalicije 1. mart) te naposljetku uspostaviti Vijeće ministara BiH bez legitimno izabranih predstavnika Srba i Hrvata. Naposljetku, za kraj se planira ekonomski ucjenjivati RS kroz poreze i zaduživanje. 

Jedina dobra stvar u Bajrovićevu snu je planirani ulazak BiH u NATO 2026. godine. 

Mikulić je pak na svom twitter profilu efektno odgovorio Bajroviću:

"Ako velikobošnjačka hegemonija nastavi antidaytonsku politiku kršenja Ustava BiH i temeljnih ljudskih prava, to će značiti njihovo definitivno rasturanje BiH. Hrvatima će tada jedini izlaz biti povratak našoj Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni - simbolu slobode i autonomije", poručio je Mikulić.

Inače, Bajrovićev plan je na određeni način legitimirao i sam Bakir Izetbegović, predsjednik SDA koji je govorio o "razbijanju okova", "teroru manjine nad većinom u FBIH", spuštanju fenomena Komšić na niže razine vlasti itd. Riječ zapravo o gotovo identičnom planu koji jasno govori kakve su namjere bošnjačke politike prema Hrvatima u BiH u sljedećih nekoliko godina.

R.I. / Dnevnik.ba