Article_Top_970x250

Mijo Krešić: Gluposti i nebuloze da sam sudjelovao u vrbovanju selefija

konstrukcije paraobavještajnih sustava

Mijo Krešić: Gluposti i nebuloze da sam sudjelovao u vrbovanju selefija

ožu 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara Mijo Krešić izjavio je da su gluposti i nebuloze da je sudjelovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH.

"Riječ je o konstrukcijama kombiniranih paraobavještajnih sustava, ali bojim se da su u ovome institucionalno sudjelovale neke službene agencije", rekao je Krešić za današnji zagrebački Večernji list.

On očekuje da će sve to biti provjereno ističući da Zakon o zaštiti podataka BiH jasno definira što je predviđeno ako određene informacije izađu iz sustava

"Dovođenje u bilo kakvu konstruisanu priču doživio sam kao direktan udar na svoj integritet i poziciju koju obavljam", rekao je Krešić.

Tužiteljstvo BiH je u četvrtak, 14. ožujka, formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, a koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. u vezi a tim narednog dana je u Tužiteljstvu BiH saslušan i ministar sigurnosti u Vijeću ministara Dragan Mektić.

Dnevnik.ba