StoryEditor

MIJENJA PLOČU Američki državni tajnik: "Nismo baš sigurni je li virus nastao u laboratoriju"

Piše D  /  06.05.2020., 07:05h

Pompeo je prije nekoliko dana inzistirao na tome da je koronavirus nastao u kineskom laboratoriju u Wuhanu, ali ostali visoki američki dužnosnici, kao i izvješća obavještajnih službi SAD-a tvrde da to nije baš izgledno. 

"Nemamo visok stupanj sigurnosti kada je to u pitanju, ali postoje značajni dokazi da je virus došao iz laboratorija. I jedno i drugo može biti točno. Ja sam izjavio i jedno i drugo. Članovi administracije su isto kazali. Sve su te izjave točne", rekao je Pompeo u pomalo bizarnom i nelogičnom govoru u srijedu.

Međutim, Pompeo tvrdi da nedostatak sigurnosti nema veze s proturječnosti u njegovim prošlim izjavama o tome da postoje značajni dokazi da virus dolazi iz laboratorija. On tvrdi da je sve moguće. 

"Svi pokušavamo dokučiti pravi odgovor. Svi pokušavamo unijeti čistiju sliku. Postoje različite razine sigurnosti na različitim mjestima. To je vrlo prikladno. Ljudi gledaju u velike setove podataka i dolaze do različitih razina samopouzdanja. Svatko od nas gleda u to i zna realnost. Realnost je da je virus došao iz Wuhana", dodao je Pompeo.

26. travanj 2024 12:44