StoryEditor
sdp u "ofenzivi"

Mijatović: Obustaviti pregovore sa secesionistima i formirati vladu nacionalnog spasa, vrijeme je za okupljanje svih Bosanaca i Hercegovaca

Piše desk  /  20.02.2022., 11:03h
Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović objavio je kratko priopćenje puno pravopisnih grešaka u kojemu piše o tobožnjem napadu na ustavni ("u" malim slovom, gospodine Mijatović) poredak BiH.

- Dodik i njegov SNSD su rekli svoje, nezavisna Republika Srpska i udar na Ustavni poredak BiH. Čović i njegov HDZ su rekli svoje BiH, sa tri republike i udar na Ustavni poredak BiH. Izetbegović i njegov SDA se deklarativno protive svemu, ali bez snage da promijene stanje, napisao je na svom službenom Facebook profilu Mijatović te dodao: 

- Politički Beograd stoji iza udara na Ustavni poredak koji sprovodi Milorad Dodik. Politički Zagreb stoji iza udara na Ustavni poredak BiH koji sprovodi Dragan Čović. Više nema čekanja, jedina BiH reprezentacija je SDP BiH.

Poručio je kako će već sljedećeg tjedna tražiti hitnu sjednicu Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj će inicirati zajednički sastanak svih političkih stranaka kojima je neupitan integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

- Tražiću da se krene u formiranje Vlade nacionalnog spasa BiH. Obustaviti sve pregovore sa secesionistima i tražiti hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Vrijeme je za okupljanje i akciju svih Bosanaca i Hercegovaca, srpska, hrvatska i bošnjačka reprezentacija su nas dovele skoro do raspada zemlje, poručio je Mijatović.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 21:40