StoryEditor

Migranti u USŽ mogu kupiti kartu samo u jednom smjeru

Piše D  /  03.09.2020., 12:09h

Kampovi Bira i Miral će biti zatvoreni, a dinamiku i način priopćili su članovi Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom. Na snazi ostaje zabrana prijema u ove centre, ali i zabrana ulaska migranata u Unsko-sansku županiju, na čijim ulazima u Otoci i Velečevu će biti pojačani punktovi policije. Maloljetni migranti trebali bi biti smješteni u centar Duje, dok bi oni punoljetni trebali biti izmješteni u Lipu, a spominju se i Delijaš i Salakovac.

Nove mjere daju rezultate, migranata je manje na ulicama, no građani i dalje strepe. Upravo na to pozivaju vlasti: Prijavite ilegalne migrate, ne izdajite im smještaj, a zabranjena je i prodaja karata unutar županije. Migranti ipak mogu kupiti kartu u jednom smjeru iz USŽ prema bilo kojem mjestu u Bosni i Hercegovini.

Policija je dobila upute da pojača punktove Otoka i Velečevo, a zabranjen je novi prijem u postojeće centre.Cilj je jasan, zatvoriti Biru i Miral, gdje je sada blizu 1.000 migranata. Za ove prioritete Ministarstvu sigurnosti dan je rok od 20 dana.

Od nekadašnjih 1.700, u Biri je sada blizu 500 migranata. Prvo će biti zbrinuti maloljetnici bez pratnje.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:27