Article_Top_970x250

Migranti u Sarajevu ilegalno otvorili kafić: Pijančenja, tučnjave i drogiranja nesnošljivi za stanovnike

ilidža

Migranti u Sarajevu ilegalno otvorili kafić: Pijančenja, tučnjave i drogiranja nesnošljivi za stanovnike

kol 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz.ba

Predstavnici vlasnika ugostiteljskih objekata na terminalu Ilidža namjeravaju se obratiti mjesnoj zajednici i Federalnoj inspekciji jer je za sada nepoznata osoba fiktivno iznajmila prostor iznad pekare.

Građani Sarajeva suočeni su s još jednom nesnošljivom situacijom, a u fokusu su opet ilegalni migranti. Naime, nekolicina njih je otvorila kafić na terminalu Ilidža, a jučer je oko 19 sati policija na tom mjestu intervenirala po tko zna koji put zbog tučnjave, piše Dnevni avaz.

Kako neslužbeno doznaje Dnevni avaz, članovi općinske Komisije za sigurnost jučer su se službeno obratili Policijskoj upravi Ilidža u nadi da će se ovaj sigurnosni problem riješiti.

Usto, predstavnici vlasnika ugostiteljskih objekata na terminalu Ilidža namjeravaju se obratiti mjesnoj zajednici i Federalnoj inspekciji jer je za sada nepoznata osoba fiktivno iznajmila prostor iznad pekare gdje su migranti, doslovce, otvorili kafić.

Kako navode, tu se okupljaju, pijanče i drogiraju, a ilidžanski policajci najmanje tri puta dnevno dolaze na intervenciju zbog tučnjava i narušavanja javnog reda i mira.

U tom objektu su se potukli migranti jučer oko 19 sati, a navodno je jedan ozlijeđen nožem.

Oko ovog objekta ovih dana i stanovnici Ilidže su se bunili. Jedan od njih je na Facebook profilu napisao:

– Svjedoci smo svakodnevnog bahatog ponašanja od strane N. N. osoba koja nemaju ni dokumente niti bilo što. Pušteni su i prepušteni sami sebi, a od silne droge i alkohola izgubili su pojam i tko su.

Dnevnik.ba