StoryEditor

Migranti provalili u kuću u gradu, vršili nuždu po stvarima, bacali opuške, razbijali stakla...

Piše D  /  04.03.2021., 03:03h

Iako su ovi krajevi dosad manje ili više bili pošteđeni sličnih situacija, posljednjih dana migranti su napravili nekoliko problema u Novom Travniku. Policija je intervenirala jer su provalili u kuću koja se nalazi u samom gradu, kazala je za drukciji.ba Novotravničanka Janja Čorić.

“To je kuća mog brata. Primijetila sam prije četiri ili pet dana da su paravani navučeni, a brat je u Njemačkoj i u kući nitko ne živi. Kad sam ušla, imala sam što i vidjeti. Zvala sam policiju koja je napravila očevid. Rusvaj je bio unutra, pušili su, opuške okolo bacali, vršili nuždu po stvarima, razbijali stakla na prozorima…”, kazala je Čorić.

Foto: drukciji.ba

Nakon prve provale, kaže, migrantu je u kući ostala torba, a s obzirom na to da je prozor kroz koji su provalili dan prije bio popravljen, torbu je potražio u prvoj susjednoj kući u kojoj živi Janjina majka.

Foto: drukciji.ba

“Mami je došao i rekao da je migrant i musliman, te je tražio torbu. Mama je zvala policiju koja ga je i odvela”, kazala je. Već sutradan ponovno je provalio i uzeo svoju torbu.

“Dvaput je provalio i mislim da se ovo ne bi trebalo događati, pogotovo u gradu. Policajci su napravili sve što je do njih, a neko rješenje se mora naći. Ne može se samo ljudima šteta praviti”, kazala je Čorić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 14:50