StoryEditor

Migranti "preplavili" Veliku Kladušu: Tisuće ih na ulicama, mještani strahuju

Piše D  /  04.08.2020., 05:08h

Mještani ovog grada skoro svakodnevno apeliraju na veliki broj migranata zbog kojih su, kako kažu, uplašeni i osjećaju se nesigurno, jer su tamo mjesecima, prenosi sarajevski Klix.

Zbog migranata mještani Kladuše ne izlaze iz kuća i ne šetaju po gradu, poručuju da ne mogu normalno živjeti. Nerijetko se spominju i sve učestaliji napadi migranata na građane Velike Kladuše.

Prizor u kojem je tisuće migranata "preplavilo" ulaz u Veliku Kladušu zabilježio je jedan od mještana koji je video podijelio na svom Facebook profilu.

"Što reći na ovo, ne daju našem narodu da ide svojim kućama, a oni se mogu slobodno kretati kuda žele i raditi što im je volja", ogorčeno je poručio mještanin Velike Kladuše.

Još od 2018. godine Unsko-sanski kanton je na samom udaru migracijskog vala i tisuće ljudi je prošlo i još prolazi preko ovog područja.

Velika Kladuša Polje 04.08.2020 Harači naši imanja,kuća,objekata itd,ko god ih podržava neka zna da podržava zulum nad muslimanima-Bošnjacima i da će to svakome trgnuti na nos kad tad inšaAllah

Objavljuje Damir Pajazetović u Utorak, 4. kolovoza 2020.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:48