Article_Top_970x250

Migranti napali policajce tijekom kontrole u Bihaću, trojica povrijeđena

sve češći napadi

Migranti napali policajce tijekom kontrole u Bihaću, trojica povrijeđena

lip 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via N1

Tri policajca su povrijeđena u akciji MUP-a USK u Bihaću, tijekom kontrole i pretresa jednog od privatnih smještaja gdje su boravili migranti, potvrdio je za N1 Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

"Danas je u toku asistencija MUP-a USK i Kantonalne inspekcije u Bihaću koji rade pojačane aktivnosti na kontroli privatnih objekata. U jednoj kući u kojoj borave migranti prijavljeno je da unutar nje boravi 135 migranata, što je previše, te se radi na provjeri te informacije", rekao nam je Šiljdedić te dodao:

"Čulo se pucanje iz pištolja iz navedene kuće, a inspektori su upućeni na mjesto događaja, dok im policija pruža asistenciju".

Za N1 glasnogovornik MUP-a USK je istaknuo i kako su unutar te kuće lakše povrijeđena tri policajca i da se radi na prikupljanju informacija u vezi navedenog slučaja.

"Nakon što se utvrdi je li sve legalno, odnosno ako zaista bude 135 migranata u kući, 'višak' će biti izmješten na Vučjak, gdje se montiraju šatori", potvrdio nam je Šiljdedić.

Također, sinoć se na ulicama Bihaća dogodio još jedan incident kada su migranti bacali boce prilikom  uhićenja osoba i bit će prijavljen napad na službenu osobu, prenosi N1.

Dnevnik.ba