StoryEditor

Migranti iz BiH žele u Hrvatsku, došli su na 100 metara od granice, sve je više policije

Piše D  /  18.06.2018., 04:06h

 

Danas je oko 200 migranata iz Velike Kladuše krenulo prema granici s Hrvatskom. No, policija BiH ih je zaustavila na oko 100 metara od granice. Na licu mjesta je sve više policajaca, kako onih iz BiH tako i hrvatskih. S hrvatske strane granicu nadlijeće i policijski helikopter.

Na graničnom prijelazu s Hrvatskom, Velika Kladuša – Maljevac, raspoređene su jake policijske snage koje osiguravaju lice mjesta, javlja Radio Kladuša. U tijeku su pregovori s migrantima koji bi htjeli ući u Hrvatsku.

Oko stotinu migranata krenulo je iz kampa u Velikoj Kladuši prema granici, plan im je bio ući u Hrvatsku. 

Grupa migranata zaustavljena je na oko 100 metara od granice.

Dalji prolazak onemogućavaju im policijske snage BiH i Republike Hrvatske. Granični prelaz Velika Kladuša - Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera. U potpunosti je zatvorena i cesta od Tržnog centra Sudo - Luka do granice.


Foto: Volonteri

Kako javlja novinska agencija Patria, promet je na tom graničnom prijelazu odblokiran nešto prije 14 sati. 

"Otprilike oko 200 migranata je krenulo prema Hrvatskoj. Naše policijske snage uspjele su osigurati nesmetano odvijanje prometa i u pripravnosti smo. Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza", kazao je za Patriju Ado Beganović iz MUP-a USK i potvrdio da se s migrantima pregovara.

Foto: Radio Velika Kladuša

 Klix.ba također javlja da su angažirane jake policijske snage.

Veliki broj policijskih vozila krenuo je prema hrvatskoj granici, a prema određenim informacijama hrvatska granična policija helikopterom nadzire prijelaz.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:52