StoryEditor

Migrant u Sarajevu nožem ozlijedio dvije osobe

Piše D  /  17.02.2021., 12:02h

Policiji na Ilidži sinoć u 19.15 sati je prijavljeno da je u ulici Džemala Bijedića  nepoznata maskirana osoba napala A. M. iz Sarajeva. Razbojnik joj je oteo mobitel nanijevši joj ozljede nožem. 

Nakon toga je M. H. iz Sarajeva uspio sustići razbojnika i vratiti telefon, ali je tom prilikom migrant i njemu nanio ozljede.

Povrijeđenima je liječničku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom i liječnici u UKC u Sarajevu, gdje utvrđeno da su zadobili lakše ozljede.

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, istog dana oko 19:30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i lišili slobode osobu koja odgovara opisu izvršitelju pomenutog kaznenog djela, a radi se o N.I., rođen 1995.godine u Maroku, privremeno nastanjen u prihvatnom centru “Blažuj”. Isti je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 289., a u vezi s članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju) - navedeno je u priopćenju MUP-a KS. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:11