Article_Top_970x250

Migrant koji je silovao djevojku s posebnim potrebama zaražen HIV-om, pobjegao je iz Prihvatnog centra

d.a. iz pakistana

Migrant koji je silovao djevojku s posebnim potrebama zaražen HIV-om, pobjegao je iz Prihvatnog centra

velj 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Migrant iz Pakistana D. A., kojemu je Županijski sud u Bihaću izrekao odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u prosincu prošle godine, zaražen je HIV-om i trenutno je u bijegu iz Prihvatnog centra Delijaš u Hadžićima, gdje je bio smješten.

Medijima je sa Suda u Bihaću rečeno da se na ovom sudu vodio postupak protiv maloljetnog D. A. te da je pravomoćno okončan izricanjem odgojne mjere, a prema prijedlogu Tužiteljstva USŽ za kazneno djelo spolni odnos s nemoćnom osobom.

- Sud je izdao rješenje za liječenje u koševskoj bolnici (KCUS). S KCUS-a ga je preuzela Služba za poslove sa strancima BiH iako nisu kontaktirali Sud po tom rješenju. Jer, ako nije više za hospitalizaciju, onda obavijestiš Sud. Onda Sud donosi drugo rješenje i to je to. On je iz bolnice u Sarajevu prebačen u Prihvatni centar Ušivak, odakle je pobjegao i ponovno se pojavio u Bihaću. U međuvremenu, dođe naredba za novu potragu za njim. Ponovo je lociran i obaviještena je Služba za poslove sa strancima. Kada su došli po njega, on nije bio u Prihvatnom centru - kaže izvor Dnevnog avaza.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250