StoryEditor

Migrant iz Maroka opljačkao džamiju u Doboju

Piše D  /  18.01.2020., 12:01h

Radinković je istaknuo da su rasvjetljenjem ovog slučaja negirani navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama da je motiv krađe rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost.

On je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao da je državljanin Maroka uhićen jučer, a da je prijava o krađi policiji izvršena 15. siječnja.

- Utvrđeno je da se radi o osobi koja je 19. studenog prošle godine podnijela zahtjev sa namjerom za podnošenje azila u Terenskom centru Sarajevo (Služba za poslove sa strancima BiH)- izjavio je Radinković.

Naveo je da je migrant priznao krivnju tijekom jučerašnje kriminalističke obrade, a nadležni sud u Doboju izrekao mu je kaznu od šest mjeseci zatvora, koja je preinačena u uvjetnu osudu od godinu dana.

Radinković je naveo da je ukradeni novac migrant trošio na području po benzinskim crpkama i trgovinama na području Doboja.

- Upućen je u prihvatni centar u Sarajevo - dodao je Radinković.

Naveo je da je u siječnju na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Doboj evidentirano 17 migranata, da ih je u željezničkom prometu na području grada bilo 265, a da je 2019. godini ukupno evidentirano 255, što je dvostruko više nego 2018. godinu.

S obzirom na to da je Doboj centar željezničkog prometa, dobojska Policijska uprava evidentirala je prošle godine ukupno 10.302 migranta koji su željeznicom prošli kroz Doboj, od toga 7.841 iz pravca Sarajeva i 2.461 iz pravca Tuzle.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:15