Article_Top_970x250

Microsoft otkrio tisuće pokušaja iranskih hakerskih napada na američke predsjedničke izbore

cyber aktivnosti grupe Phosphours

Microsoft otkrio tisuće pokušaja iranskih hakerskih napada na američke predsjedničke izbore

lis 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Anadolija

Kompanija Microsoft objavila je kako su otkrivene tisuće pokušaja iranskih hakerskih napada na predsjedničke izbore 2020. u Sjedinjenim Američkim Državama, javlja Anadolu Agency (AA). 

"Nedavno smo primijetili značajne cyber aktivnosti koje pripadaju grupi Phosphours, za koju vjerujemo da dolazi iz Irana i povezana je s iranskom vladom", piše na web-stranici Microsofta. 

U priopćenju se navodi kako je od početka kolovoza do rujna, točnije u periodu od 30-ak dana, Microsoftov Obavještajni centar za prijetnje identificirao najmanje 2.700 pokušaja napada na Microsoftove račune, od kojih je najmanje 241 bio direktno napadnut. 

Ciljani računi bili su povezani s američkom predsjedničkom kampanjom, sadašnjim i bivšim američkim vladinim dužnosnicima, novinarima koji se bave temama globalne politike i vodećim Irancima koji žive izvan Irana. 

Tvrdnje o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore 2016. u SAD-u dugo su bile aktualne u toj zemlji. Ovaj slučaj izazvao je burne rasprave između Trumpove vlade i demokrata na političkoj sceni.

Dnevnik.ba