Article_Top_970x250

Michel: Vrlo nam je važna europska perspektiva zapadnog Balkana

neformalni susret u bruxellesu

Michel: Vrlo nam je važna europska perspektiva zapadnog Balkana

velj 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: multimedia.europarl.europa.eu

Charles Michel, predsjednik Europskog vijeća, izjavio je da europska perspektiva zemalja zapadnog Balkana, prema mišljenju Europske unije, vrlo važna.

Michel je sinoć u Bruxellesu organizirao sastanak i radnu večeru lidera Europske unije i zemalja zapadnog Balkana, koji treba poslužiti kao priprema za zagrebački summit u svibnju ove godine.

“Ovo je važan sastanak u pripremi susreta na vrhu EU i zapadnog Balkana u Zagrebu 6. i 7. svibnja. Europska perspektiva za ove zemlje je, prema našem mišljenju, vrlo važna. To znači da ćemo pokušati voditi stratešku raspravu o važnim ciljevima koje moramo pokušati postići zajedno”, naglasio je Michel za internet stranicu Europskog vijeća.

Na sastanku u Bruxellesu, uz Michela, su nazočili i Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, Josep Borell, visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost te hrvatski premijer Andrej Plenkovića.

Sastanku su sa zapadnog Balkana nazočili Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, Nikola Dimitrov, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Hasim Thaci, predsjednik Kosova i Edi Rama, premijer Albanije.

Dnevnik.ba