StoryEditor
predsjednik europskog vijeća

Michel: Izrazit ćemo snažnu europsku perspektivu za Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju

Piše desk  /  23.06.2022., 12:18h

U vezi sa situacijom u BiH predsjednik Europskog vijeća Charles Michel je naveo da će se EU pobrinuti da svi napori u vezi s BiH imaju pozitivan učinak u ublažavanju političkih tenzija i funkcioniranju institucija u zemlji.

Michel je naveo da se radi na prijedlozima za što skorije otpočinjanje pregovora EU s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. "To nam je jedan od glavnih prioriteta i uradit ćemo sve da ostvarimo rezultat", dodao je Michel.

Dodao je da u EU postoji snažna politička volja da se europski proces sa zapadnim Balkanom oživi i da se pošalje vrlo jasna i snažna poruka.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel izjavio je danas pred početak sastanka lidera EU i zemalja zapadnog Balkana u Bruxellesu da je uvjeren da će Ukrajina i Moldavija dobiti status kandidata za članstvo u EU. "Ovo je odlučujući trenutak za EU. Uvjeren sam da ćemo danas Ukrajini i Moldaviji dati status kandidata i da ćemo izraziti jasnu i snažnu europsku perspektivu za Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju", rekao je Michel.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 05:16