StoryEditor

Metalnom šipkom ubio oca i teško ozlijedio tetku pa se sam prijavio policiji

Piše D  /  22.06.2021., 07:06h

Nakon što je metalnom šipkom ubio oca Selima i pretukao tetku Š.K, Alem Kopić (37) se sam prijavio policiji.

Ova tragedija dogodila se u nedjelju popodne u Istočnoj Ilidži, u obiteljskoj kući Kopića.

Još nije poznat motiv zbog kojeg je Alem počinio ovaj užasni zločin, ali se spominje da već dugo vremena traju svađe u obitelji.

- Nakon zločina, Alem je sam kontaktirao policiju i ispričao im što je uradio. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je šipkom izudarao oca, te da je tom istom šipkom jednom udario i Š.K. koja je pokušala spasiti Selima, inače svog brata, pojasnio je izvor.

Prema njegovim riječima, metalna šipka je pronađena u kući i ona će biti korištena kao dokazni materijal u postupku koji slijedi protiv Kopića.

Jedan od susjeda ispričao je da je čuo kako je sukob krenuo kada se u nedjelju Alem posvađao s tetkom.

- Navodno je on krenuo obračunati se s njom i tada se umiješao njegov otac Selim, koji je stao u obranu svoje sestre. Alem je tada napao i oca i nanio mu smrtonosne ozljede, priča susjed.

Drugi susjedi obitelji Kopić su u šoku, te su medijima ispričali da nisu mogle ni naslutiti da će doći do ovakve tragedije.

Kažu da ništa nisu ni vidjeli ni čuli, sve do momenta kada je pred kuću Kopića došla policija.

- Nikad se nije čulo da glasnije pričaju, a kamoli da se svađaju. Užasnuti smo ovim što se dogodilo. Selim je bio veliki majstor za obradu metala. Oni su povratnici, bili su dobri susjedi. Uvijek pozdrave kada se sretnemo, ispričao je jedan od susjeda.

Kaže da ih je ovo sve potreslo i da ne mogu vjerovati da je Alem ubio oca.

- Čuo sam da je Alem sam pozvao policiju i rekao što je učinio te ih sačekao kada su došli do njegove kuće. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali njegovom ocu nije bilo spasa i ubrzo je preminuo. Tetka je zadobila teške ozljede i ona se još nalazi u bolnici. Nadamo se da će oporaviti i da ovo neće ostaviti neke teže posljedice po njeno zdravlje, ispričao je sugovornik.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, uz navođenje inicijala, potvrdili su da su uhitili Alema Kopića, a terete ga za ubojstvo oca i nanošenje ozljeda tetki.

- Sumnjičic se da je 20. lipnja, hladnim oružjem, u Ulici Kasindolskog bataljona, Istočna Ilidža, nanio tjelesne ozljede S.K. i Š.K. iz Istočne Ilidže. Ozlijeđeni S.K. je u JZU Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu preminuo uslijed zadobivenih ozljeda, dok su Š.K. konstatirane tjelesne ozljede, priopćeno je iz policije.

Glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da je o svemu obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu u čijem prisustvu je obavljen uviđaj.

- U tijeku je dokumentovanje kaznenih djela, nakon čega će  A.K, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predan Okružnom javnom tužiteljstvu Istočno Sarajevo na postupanje. Obdukcija preminulog bit će obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Bijeljini, a po naredbi Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu, pojasnila je Stokanović, piše Srpskainfo.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:21