StoryEditor

Messi je od ponoći slobodan igrač

Piše D  /  30.06.2021., 12:06h

Šest dana nakon 34. rođendana i 21 godinu nakon što je došao u Barcelonu može je napustiti bez odštete.

Barcelona je klub njegovog života, za koji je odigrao 778 utakmica, zabio 672 i namjestio 305 golova.

Messi je simbol Barcelone, njene veličine te najbolji igrač i strijelac u povijesti jednog od najvećih klubova svijeta.

Međutim, Messi je prošle godine službeno zatražio odlazak iz Barcelone, ogorčen ratom s predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom. On mu je rekao da može otići, ali samo ako će njegov novi klub platiti 700 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u Messijevom ugovoru. Tako je Messi nevoljko ostao u Barceloni i prošle sezone.

Omraženi Bartomeu je pao, a u ožujku ga je zamijenio Joan Laporta. Povratnik na predsjedničku funkciju u Barceloni u kampanji se hvalio sjajnim odnosom s Messijem i jamčio navijačima da će, ako ga izaberu, simbol Barce ostati u klubu. To je naveo kao daleko najvažniji cilj njegove Barcelone.

Međutim, Laporta je izabran prije gotovo četiri mjeseca, ali Messi još nije s Barcelonom potpisao produljenje ugovora, koji završava večeras. Usprkos tome što se redovno nalazi s Messijem i njegovim ocem. 

Potpis ugovora otežava to što je Barcelona u najtežoj financijskoj krizi u povijesti, s dugom koji je prešao milijardu eura, a Messi je ugovorom potpisanim prije tri godine zarađivao 100 milijuna eura godišnje.

Osim toga, Messi od Laporte traži jamstvo da će klub, koji je i u rezultatskoj krizi, daleko od osvajanja Lige prvaka, brzo opet biti na španjolskom i europskom vrhu. 

U svakom slučaju, ako danas do kraja dana ne potpiše novi ugovor s Barcelonom, Messi je od ponoći slobodan igrač.

Jedina momčad uz koju će u tom slučaju biti vezan je Argentina, s kojom je na Copa Americi u Brazilu, prenosi Index.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:24