Article_Top_970x250

Merkel: Globalno zagrijavanje je stvarnost i prijetnja

NOVOGODIŠNJA PORUKA

Merkel: Globalno zagrijavanje je stvarnost i prijetnja

pro 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u novogodišnjoj poruci da se svom snagom bori protiv klimatskih promjena kako bi omogućila budućim naraštajima mir i prosperitet.

'Globalno zagrijavanje je stvarnost. To je prijetnja', rekla je u snimljenom govoru koji će biti emitiran u utorak navečer.

Čovjek je odgovoran za globalno povećanje temperature i za probleme koje je stvorilo globalno zagrijavanje, rekla je, dodajući da je još uvijek moguće 'svladati taj izazov'.

'Sa 65 godina, u dobi sam u kojoj osobno neću iskusiti sve posljedice klimatskih promjena koje će se dogoditi ako političari ne djeluju', naglasila je.

'Naša će djeca i unuci morati živjeti s posljedicama onoga što danas činimo ili ne činimo. Stoga koristim svoju snagu da osiguram da Njemačka doprinese- ekološki, ekonomski, socijalno - da se klimatske promjene stave pod kontrolu+.

Merkel je pozvala Nijemce da razmišljaju izvan zadanih okvira.

'Treba nam više nego ikada razmišljanje na novi način, snaga da napustimo utvrđene putove, volja da probamo nove stvari i odlučnost da brže djelujemo, uvjereni da ono neobično može uspjeti - i mora uspjeti - da bi današnje generacije mladih i njihovi potomci mogli i dalje dobro živjeti na ovoj Zemlji', dodala je.

Dnevnik.ba