Article_Top_970x250

Mektić se pojavio u Zagrebu, otkrio je i zašto

ministar sigurnosti bih

Mektić se pojavio u Zagrebu, otkrio je i zašto

ožu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nalazi se u Zagrebu. Došao je privatno, službenim automobilom i s osiguranjem. Stigao je na operaciju očiju u jednu privatnu polikliniku.

"Ja se sa šefom OSA-e sastajem jednom-dvaput tjedno", rekao je na pitanje o fotografiji koju je objavio banjalučki RTRS, a na kojoj se nalaze on, šef Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić i novinar koji je plasirao priču, piše N1.

Podsjetimo, ministar sigurnosti BiH nedavno je ustvrdio da već godinu, dvije raspolaže s informacijama da je hrvatska obavještajna služba pokušala vrbovati ljude u BiH koji imaju veze sa selefijskim pokretom, a sve da bi se dokazala teza Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama radikalnih boraca u BiH.

Mektić je ustvrdio kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Mektić je kao osobe izravno umiješane u navodne aktivnosti prozvao generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića te novinara Radio-televizije Republike Srpske Matu Đakovića koji slovi kao osoba bliska predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

"Unazad nekoliko godina smo zadokumentirali, odnosno došli do saznanja da hrvatska služba radi na vrbovanju naših državljana. Tu je u BiH angažiran hrvatski konzul u Tuzli Ivan Bandić te još određeni broj osoba koje su pokušale iskombinirati jednu obavještajnu operaciju vezano za naoružavanje selefija ovdje", izjavio je Mektić kako ga navodi sarajevski portal Faktor.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250