StoryEditor

Mektić optužio Dodika da obmanjuje javnost, Programsku reformu nazvao klasičnim ANP-om

Piše D  /  30.11.2019., 01:11h

Opozicija u Republici Srpskoj od Milorada Dodika nije dobila nikakav dokument, a posebno ne Program reformi, rekao je danas ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji je Program reformi nazvao “klasičnim ANP-om”.

‘‘To je notorna laž, kojom Dodik pokušava da dobije na vremenu, obmanjuje javnost kako bi smislio neku novu manipulaciju‘‘, rekao je Mektić i dodao da je ‘MAP aktiviran i da se ušlo u jednosmjernu ulicu ka NATO-u‘.

Samo prije izvjesnog vremena, dodao je Mektić, Dodik je govorio da se to neće dogoditi, a sada pokušava ‘ponovo izmanipulirati narod u RS-u‘. Podsjeća da je Dodik ranije govorio kako će RS pratiti Srbiju na tom putu.

‘‘Srbije nema u MAP-u, ne dostavlja godišnji izvještaj NATO-u. Ovo je nož u leđa Srbiji, koja je sada potpuno okružena NATO-om‘‘, rekao je Mektić danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Istaknuo je da se više ne spominje referendum o NATO-u, već će o tome isključivo odlučivati Predsjedništvo BiH i državni parlament.

‘‘Dodik je sve ovo uradio samo da se dočepa vlasti‘‘, ustvrdio je Mektić. Podsjetio je kako su se za nekih 20 dana trebali prebaciti prvi migranti iz kampa Vučijak u kasarnu u Blažuju, u okolini Sarajeva.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:06