StoryEditor

Mektić: Onaj tko skupi 42 glasa može formirati Vijeće ministara BiH

Piše D  /  23.07.2019., 04:07h

Po njegovim riječima, onaj ko ima većinu, odnosno uspije osigurati većinu, taj bira Vijeće ministara BiH.

"Onaj tko skupi 42 glasa u Zastupničkom domu ima kapacitet oformiti Vijeće ministara BiH", kazao je Mektić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi namjere Republike Hrvatske da gradi odlagalište nuklearnog otpada na lokaciji Trgovske gore, u blizini granice sa BiH, Mektić je kazao kako nije točno da Vijeće ministara BiH nije ništa uradilo sa Trgovskom gorom, prenosi Fena.

"Mi smo odmah po prvim saznanjima poduzeli određene aktivnosti, formirali radno tijelo ispred Vijeća ministara i BiH koje će se baviti, u ime države BiH, tim pitanjem i tim problemom", naveo je Mektić.

Dodao je da postoji radna grupa na čelu sa ministricom u Vladi RS-a Srebrenkom Golić i ona „sve što poduzima, poduzima u ime BiH i istovremeno i RS-a“.

Mektić je ponovio kritike na račun posljednjih izjava i poteza člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i šefa Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Staše Košarca, koji je kritizirao rad srpskih ministara u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

On je ocijenio da su Dodiku "bitniji hrvatski interesi i Pelješki most, nego zaštita građana BiH od mogućih posljedica izgradnje deponije nuklearnog otpada na Trgovskoj gori".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:24