Article_Top_970x250

Mektić odgovorio kardinalu Puljiću: "Bavi se ti ozbiljnijim stvarima, tog se niste sjetili pope?"

ministar sigurnosti

Mektić odgovorio kardinalu Puljiću: "Bavi se ti ozbiljnijim stvarima, tog se niste sjetili pope?"

lis 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je jučer u Mostaru kako u Bosni i Hercegovini s migrantskom krizom vlada kaos zbog političkih prijepora i neuspostave vlasti. Puljić je za takvo loše stanje u državi izravno optužio ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

U odgovoru Puljiću, Mektić je kazao da: "Koliko god se Mektić hvali kako on vodi službu sigurnosti, međutim dobrano kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom", rekao je Vrhbosanski nadbiskup.

"Mislim da ga neko zlonamjerno, politički instrumentalizirao. To je meni smiješno. Ne mogu shvatiti što je htio kazati tom izjavom. Mislim da se crkveni vjerodostojnici u BiH trebaju baviti mnogo ozbiljnijim strateškim stvarima, još uvijek buja nacionalizam, buja šovinizam, imamo dosta elemenata fašizma, napadaju se i ruše vjerski objekti", kazao je Mektić danas u odgovoru na izjave Vinka Puljića.

Poručio je da se u BiH ne mogu ispoštovati elementarna prava građana.

"Govoreći o malom čovjeku, on (Puljić) je rekao da mali čovjek pati, ja sam mu postavio pitanje, je li mali čovjek Srbin u županijama s hrvatskim predznakom koji još nisu konstitutivni narod. A kako se toga niste sjetili, pope? Je li vi to blagoslivljate i amenujete? Ovdje elementarna ljudska prava ne mogu da se ispoštuju. Kaže i da nije strukturalno formirana vlast u BiH, hoće reći da nije Dodik u vlasti. Pa pusti ti tu priču i demagogiju, bavi se ti ozbiljnijim stvarima, da ne govorim o težim stvarima, o pedofiliji u crkvi", poručio je Mektić, piše N1.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250