StoryEditor

Mektić: Nekoliko tisuća migranata želi iz Srbije ući u BiH

Piše D  /  17.08.2018., 05:08h

Upravo zbog ovakve situacije na području Srbije, ali i Crne Gore, uskoro slijedi pojačavanje Granične policije Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

Pojačanja bi trebala pristići iz entitetskih MUP-ova i biti podčinjena Graničnoj policiji BiH. Iz MUP-a RS-a stiže jasna poruka da nešto takvo neće biti dopušteno jer je protuustavno.

"Mi imamo informaciju da tamo postoji veći broj od nekoliko tisuća migranata. Zbog toga mi pojačavamo naše policijske snage, da zaštitimo našu granicu. Između ostalog, rezultat značajnog pada broja migranata koji se sada nalaze u Bosni i Hercegovini, je i to što sve bolje zatvaramo našu granicu i odbijamo sve veći broj migranata od ulaska u Bosnu i Hercegovini. A s druge strane, ovamo se dešava da oni odlaze", kazao je Mektić.

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač tvrdi kakoda ne može doći do raspoređivanja pripadnika MUP-a FBiH na teritoriji RS-a.

"Pokušaji raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, koji dolaze od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, unaprijed su osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, kao i potpisanim sporazumima između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i drugih policijskih agencija u BiH", kazao je Lukač.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:08