StoryEditor

Mektić negira krivnju: "Tužiteljica nema pojma"

Piše D  /  05.03.2020., 10:03h

Mektić je nakon ročišta na Sudu BiH kazao da je sve kratko trajalo, a da je on probao objasniti sudu da je optužnica zasnovana na lažnim, netočnim i izmišljenim konstrukcijama.

"U optužnici se spominju oštećeni proračun i proračunska sredstva, ali je žalosno da i sama tužiteljica, kao i glavna tužiteljica Gordana Tadić, koja je parafirala tu optužnicu, ne razumije što je proračun", izjavio je Mektić.

Kazao je kako "sporna" sredstva nisu predviđena u proračunu za 2017. godinu te da su to donatorska sredstva Europske komisije, a da su oni i vršili i nadzor nad trošenjem.

"Nezavisna revizija je kazala da je sve OK. Ostalo su sve gluposti i nebuloze koje tužiteljica Mijović navodi. Razmišljao sam je li ona ne zna što je proračunn ili je namjerno iskrivljivala. Ipak mislim da ona nema pojma", zaključio je bivši ministar.

Osim Mektića, optužnicom su obuhvaćeni i nekadašnji šef ureda ministra sigurnosti Igor Golijanin, pomoćnik ministra Samir Agić, te Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija "Inza" Sarajevo.

Njih optužnica tereti za zlouporabu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 eura financirala Delegacija EU u BiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:39